Locatie
Le Hollandais is fraai gelegen aan de Amstel. De ambiance is aangenaam informeel. Vriendelijke medewerkers hebben culinaire kennis van zaken. Kunstwerken van Harald Vlugt geven een speciaal cachet aan het interieur. Net als het Hammondorgel bij de ingang, waar Adriaan aan het einde van de avond regelmatig op speelt. En soms ook wel eens een gast. Een enkele keer zelfs een grootheid uit de jazz, zoals Joey de Francesco of Dr. Lonny Smith. 

Groepen
Voor gezelschappen heeft Le Hollandais een aparte keukentafel voor acht gasten. Daarnaast is er een chambre separee tot veertien personen. Komt u met 45 personen om een huwelijk, afstuderen of bedrijfssucces te vieren, dan stelt Le Hollandais u graag het hele restaurant ter beschikking en serveert desgewenst een speciaal menu. Bel voor de specifieke invulling van uw avond 020 - 679 12 48. 

Keuken
Als chef de cuisine opende Adriaan van Raab van Canstein in 1996 restaurant Le Hollandais. Zijn uitgangspunt is de klassieke Franse keuken. Koken leerde Adriaan bij Bordewijk en Christophe' - gerenommeerde restaurants in Amsterdam. Daarna bestierde hij een restaurant in het zuidwesten van Frankrijk - een streek die bekend staat om zijn boerse keuken. De invloeden van deze leerschool zijn onmiskenbaar in zijn stijl van koken. 
Neem Adriaans huisgemaakte worst, vaak opgediend als voorgerecht. Bijzonder gewaardeerd om de verrassende combinaties. Zoals inktvis en varkensvlees of boudin blanc met konijn. Beslist onalledaags. Toch staan ze in de klassieke traditie. Net als cassoulet, chou farcie en crepinettes - varkensvlees gecombineerd met rauwe oesters. Verder werkt Adriaan graag met orgaanvlees, wild en vis van verantwoorde herkomst.    
De desserts in Le Hollandais zijn eveneens klassiek Frans, zoals îles flottantes met crème anglaise; eiwitschuim gepocheerd in vla en caramel. Maar ook tarte au citron met méringue of crêpe souflflée met bloedsinaasappel. En natuurlijk huisgedraaid ijs en een uitgebreid assortiment voortreffelijke kazen.

 

 

 

 

 

Location
Le Hollandais is situated on the river Amstel, slightly south to the center of Amsterdam in a neighborhood called de Pijp, often described as the Quartier Latin of Amsterdam. The atmosphere in the restaurant is pleasantly informal, the staff friendly and experienced in culinary matters. On the walls is art by Harald Vlugt, and by the entrance door is Adriaan's Hammond organ. Jazz is his hobby and he often plays a little at the end of the evening. He is very proud to have had great names like Joey de Francesco and Dr. Lonny Smith at his kitchen table and giving spontaneous guest performances.

Parties
For small parties le Hollandais has a special kitchen table that seats eight people. Groups up to fourteen are welcome in the chambre séparée. And if you want to come with 45 persons to celebrate a marriage, birthday or successful business results Le Hollandais will gladly put the whole restaurant at your disposal and serve a special menu. Call 020 679 12 48 to discuss the options and possibilities.

Kitchen
In 1996 chef de cuisine Adriaan van Raab van Canstein opened Restaurant Le Hollandais. His concept: classic provincial French cooking. Adriaan started his professional career in Restaurant Christophe and continued it in Restaurant Bordewijk, both still well known in Amsterdam and mentioned in the Michelin guide. He also spent two years in the South West of France where he was in charge of a small village restaurant, working with local and seasonal products. Influences of this experience are unmistakable in his style of cooking today. 
For instance Adriaan's homemade sausages, often served as a first course, with their classic but surprising combinations like squid and pork or boudin blanc with rabbit. They stem from the same rich tradition like cassoulet, chou farcie and crepinettes (packages of raw oysters and minced pork). 
Offal is another favorite ingredient, as is game and fish of certified origin. Desserts in Le Hollandais also include classics, like iles flottantes with crème anglaise, tarte au citron with méringue or crepes soufflées with blood orange. And, of course, homemade ice cream and sorbets, and a wide assortment of cheeses. 

 

Amsteldijk 41   |   Amsterdam   |  Nederland   |  +31 20 6791248   |   info@leHollandais.nl